Choose Language

Info Telefon / Viber / Pozovite !!

064-11-56-894

NFC je standardizovana bežična, bez-kontaktna tehnologija, kratkog dometa koja je napravljena za intuitivnu, jednostavnu i sigurnu komunikaciju između dva elektronska uređaja. NFC tehnologije primenjuju se kod bez-kontaktnih transakcija kao što su plaćanja računa i karte za prevoz, a takođe se koristi za jednostavan i brz prenos podataka kod elektronskih kartica i pristupu online digitalnim sadržajima. U Facility Managementu NFC tehnologija može da omogući vrlo elegantnu kontrolu putem programiranih tagova na uređajima i opremi koja to zahteva.

Zahvaljujući NFC tehnologiji imamo mogućnost interakcije s našom okolinom i informacijama u njoj. NFC tehnologija omogućava mobilnim uređajima „čitanje" informacije spremljenih u „NFC oznake" (tagove). NFC oznake mogu biti postavljene na svakodnevne predmete kao što su posteri, časopisi, autobuske stanice, znaci na ulici, medicinske oznake, sertifikati, razna pakovanja proizvoda itd.

Near field communication (NFC) uređaji u osnovi dele tehnologiju s bez-kontaktnim RFID (13,56Mhz) oznakama i bez-kontaktnim karticama, ali donose i mnogo novih ključnih funkcija. NFC standardi su priznati od strane ISO/IEC (International Organization for Standardization / International Electrotechnical Commission), ETSI (European Telecommunications Standards Institute), i ECMA (European association for standardizing information and communication systems). NFC tehnologija je opisana standardom ISO18092, a takođe treba podržavati RF standarde ISO / IEC 14443A, ISO / IEC 14443 B i Felica kao što je navedeno u ISO18092. NFC standardno podržava različite brzine prenosa podataka, kako bi se osigurala kompatibilnost između postojeće infrastrukture. Trenutne brzine prenosa podataka su 106kbps, 212kbps i 424kbps.

NFC uređaji mogu raditi na nekoliko načina:

  • Čitaj/Piši – uređaj može čitati ili zapisivati NFC kompatibilne zapise
  • Peer to peer način rada u kojem se razmenjuju (npr. multimedija) podaci između dva NFC uređaja
  • Emulacija kartica u kojem NFC uređaj emulira bez-kontaktnu karticu namenjenu za plaćanje

PATENT br. 1550 - Šaloni

SIGURNOSNI METALNI ŠALONI INPROS 

Inpros d.o.o. zadržava pravo 
na patent, industrijski dizajn
i fotografije proizvoda.

Zaštićen proizvod kod Zavoda za
intelektualnu svojinu R. Srbije
i kao takav predstavlja
isključivo vlasništvo
preduzeća Inpros doo

Svi ostali proizvodi šalona
predstavljaju KOPIJE
negarantovanog
kvaliteta i dizajna ! ! !
 

ZAVOD ZA INTELEKTUALNU 
SVOJINU REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA PATENTE
Patent Br. 1550, 2018/9465 

MP 2017/0054

Beograd, 04.07.2018.god

Certifikat izvrsnosti 2017